Συνταγή: Φαλαφέλ σε πίτα με σάλτσα ταχίνι
Συνταγή: Φαλαφέλ σε πίτα με σάλτσα ταχίνι – Υλικά για τους κεφτέδες (4 άτομα):
250 γρ ρεβύθια που έχουμε μουλιάσει απο το προηγούμενο βράδυ
1 μεγάλο κρεμμύδι, κατα προτίμηση λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ φυλλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
30 γρ φυλλαράκια κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα ταχίνι
400 γρ γιαούρτι
150 γρ ταχίνι
50 γρ μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Επιπλέον υλικά
6 αραβικές ή κυπριακές πίτες
1 τομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα πολυκόφτη βάζουμε, σε δόσεις, τα ρεβύθια μας και τα ψιλοκόβουμε, προσέχοντας όμως να μην γίνουν πουρές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες. Με τα χέρια μας πλάθουμε το μείγμα μέχρι να είναι σφιχτό και να μπορουμε να του δώσουμε σχήμα. Αν είναι πολύ υγρό μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι. Στην συνέχεια σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια, λίγα κάθε φορά, και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο πάνω σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Στραγγίξτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για την σάλτσα, απλώς αναμειγνύετε όλα τα υλικά μεχρι να ομογενοποιηθούν. Σε μια πιτούλα απλώστε την σάλτσα, την τομάτα, το αγγούρι και το κρεμμυδάκι, προσθέστε τα κεφτεδάκια και τυλίξτε σε ρολό, αν θέλετε μπορείτε να τυλίξετε κάθε ρολό σε λαδόκολλα ωστε να διατηρήσει το σχήμα του. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κυπριακές πίτες, απλώς χαράξτε την μια άκρη ωστε να σχηματιστεί ένα φάκελος και τοποθετείστε τα υλικά κανονικά. Καλή σας απόλαυση!