ΣΥΝΤΑΓΗ: Κροκέτες Κινόα με Κρέμα κολοκυθόσπορου

Posted by in Blog on Μάρτιος 22, 2017 0 comments

Κροκέτες Κινόα με Κρέμα κολοκυθόσπορου, (vegan & gluten free). Γευστικές μπουκιές με γλυκοπατάτες, που εξισορροπούν την καπνιστή και αλμυρή γεύση του κύμινου, της ρίγανης, του σκόρδου, και του lime. Η κρέμα Κολοκυθόσπορου δημιουργεί έναν υπέροχο συνδυασμό που απογειώνει το πιάτο.

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κροκέτες Κινόα με Κρέμα κολοκυθόσπορου

Συστατικά για 8-11 κροκέτες:
– 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
– 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
– 3/4 – 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
– 1/2 κουταλιά της σούπας (περίπου) πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε jalapeno ή κόκκινο πιπέρι)
– 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
– 1/8 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (για το σοτάρισμα)
– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο πουρέ γλυκοπατάτας (βλέπε σημείωση)
– 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια (πλυμένα, στραγγισμένα και στεγνωμένα)
– 1 ½ φλιτζάνι προ- βρασμένη Κινόα, αφού την αφήσετε να κρυώσει
– 1 κουταλιά της σούπας λευκούς σπόρους Chia
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (για το ανακάτεμα)
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ φρεσκοστυμμένο
– ½ – 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
– ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο
– 1/2 – 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό παρθένο λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
– Κρέμα Κολοκυθόσπορου (για το σερβίρισμα)

Σε ένα τηγάνι με μέτρια θερμοκρασία, ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το σκόρδο, τη ρίγανη, το μπαχάρι, το κύμινο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το πιπέρι, και μαγειρεύετε για 8 έως 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι (βεβαιωθείτε ότι έχετε χαμηλή θερμότητα στο τηγάνι, ώστε να μην καεί το σκόρδο και το κρεμμύδι, γιατί θα δημιουργήσουν μία πικρή γεύση). Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι καρύδας για τηγάνισμα και το βούτυρο Κολοκυθόσπορου) και ανακατέψτε καλά. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να βάλετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για τηγάνισμα (το ψύχεται για 30 περίπου λεπτά, ώστε να γίνει πιο σταθερό και πιο εύκολο να διαμορφωθεί). Πάρτε κουταλιές από το μείγμα και σχηματίστε μικρά μπιφτεκάκια με τα χέρια σας μέχρι να τελειώσετε όλο το μείγμα. Σε ένα αντικολλητικών τηγάνι σε μέτρια- υψηλή θερμότητα, ρίξτε 1/2 έως 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τις κροκέτες και τηγανίστε για 6-9 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα. ρίχνεις πάνω τους μόνο μία φορά ή δύο φορές (η δεύτερη πλευρά θα μαγειρέψει πιο γρήγορα από το πρώτο), που εργάζονται σε παρτίδες, εάν είναι απαραίτητο. Σερβίρετε με το βούτυρο Κολοκυθόσπορου.

Σημείωση: Μαγειρέψτε τις γλυκοπατάτες πριν την εκτέλεση της βασικής συνταγής. Απλά τοποθετήστε ένα ή δύο γλυκοπατάτες (ανάλογα με το μέγεθος) σε ένα ταψί καλυμμένο με λίγη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° για 40 έως 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια πολτοποιήστε τις.

Πηγή: http://greenbay.gr